SUPERPRZEPIS

Kawowe serca bezowe

  • 9
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12
Kawowe serca bezowe Więcej zdjęć (5)

Pyszne kawowe bezy, uwielbiają je dzieci i dorośli.

Składniki:

Kawowe serca bezowe

 

  • 5 białek
  • 15 łyżek cukru
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżki kawy inki
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • Do dekoracji śmietana kremówka ( 250 ml) + śmitanfix+ łyżka cukru
  • dowolne owoce
  • czekoladowe ozdoby

 

Sposób przygotowania:

Kawowe serca bezowe
Białka wlewam do wyższego naczynia, i ubijam na sztywno dosypując porcjami cukier. Jak są już porządnie ubite dodaję łyżeczkę octu winnego , łyżkę skrobi, sypką kawę inkę i delikatnie mieszam całość.



Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, a dla ułatwienia narysowałam serca, następnie wypełniam je masą bezową . Wkładam do nagrzanego piekarnika do 140 – 150 st. C ( termo obieg) i piekę ( suszę) około 70 minut. Po upieczeniu  pozostawiam do całkowitego wystudzenia.



Następnie ubijam schłodzoną śmietanę z cukrem, i śmietan-fixem. Bezy dekoruję przed samym podaniem.
Kawowe serca bezowe
Białka wlewam do wyższego naczynia, i ubijam na sztywno dosypując porcjami cukier. Jak są już porządnie ubite dodaję łyżeczkę octu winnego
Kawowe serca bezowe
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, i dla ułatwienia narysowałam serca, następnie wypełniam je masą bezową
Kawowe serca bezowe
Następnie ubijam schłodzoną śmietanę z cukrem, i śmietan-fixem.
Kawowe serca bezowe
Bezy dekoruje przed samym podaniem,bita śmietaną, owocami i czekoladowymi ozdobami

Tagi:

kawa