Sposób przygotowania:
Kawowe serca bezowe
Białka wlewam do wyższego naczynia, i ubijam na sztywno dosypując porcjami cukier. Jak są już porządnie ubite dodaję łyżeczkę octu winnego , łyżkę skrobi, sypką kawę inkę i delikatnie mieszam całość.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, a dla ułatwienia narysowałam serca, następnie wypełniam je masą bezową . Wkładam do nagrzanego piekarnika do 140 – 150 st. C ( termo obieg) i piekę ( suszę) około 70 minut. Po upieczeniu pozostawiam do całkowitego wystudzenia.
Następnie ubijam schłodzoną śmietanę z cukrem, i śmietan-fixem. Bezy dekoruję przed samym podaniem.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, a dla ułatwienia narysowałam serca, następnie wypełniam je masą bezową . Wkładam do nagrzanego piekarnika do 140 – 150 st. C ( termo obieg) i piekę ( suszę) około 70 minut. Po upieczeniu pozostawiam do całkowitego wystudzenia.
Następnie ubijam schłodzoną śmietanę z cukrem, i śmietan-fixem. Bezy dekoruję przed samym podaniem.
katarzynka455
zbysiowa
Kasiu, póki nie zrobiłam myślałam identycznie jak Ty:) Uda się zobaczysz, to nic trudnego:)
czekoladka_m
zbysiowa
Dziękuję:)
Netka
monikaT83
zbysiowa
Hahhaa, faktycznie 200, nawet nie zauważyłam;))
mysza75
zbysiowa
:)