Sposób przygotowania:
Kefir z Grzyba tybetańskiego
Grzyba zalewamy szklanką mleka i przykrywamy gazą. Po upływie 24h odkrywamy gazę i drewnianą lub plastikową łyżką mieszamy całość.Następnie do plastikowej miski przecedzamy całość przez plastikowe sitko. Po odcedzeniu przepłukujemy grzybka na sicie pod bieżącą zimną wodą do momentu aż nie będzie pokryty mlekiem. Przekładamy go do czystego słoika i zalewamy go szklanką mleka.Nakrywamy gazą i odstawiamy na 24h. Czynność powtarzamy codziennie przez 20 dni. Następnie robimy 10 dni przerwy . . . Kefir z grzybka smakuje jak zsiadłe mleko.Dla urozmaicenia mozna sobie dodać do niego świeże owoce np. maliny,jagody czy truskawki . . . .
-Natka-
evita0007
Grzybka akurat ja dostałam,ale mozna go kupic nawet na Allegro cena waha się od 5zł wzwyż . . .Posmak ma mleka zsiadłego lub maślanki zależy jakie kto ma kubki smakowe :-) ale jak sie np. doda owoców i zmiksuje to smakuje rewelacyjnie :-)
edytaha
evita0007
. . . . hmmmm jasne a jeszcze lepiej parę kg. hahaha ;D
Bernadetta
anemon
msewka
Elficzna
zbysiowa
evita0007
. . . Ty słyszałas a ja juz popijam hihi ;D
zbysiowa
Też se popiję:P bo nawet nie zaprosiłaś ;DD
evita0007
. . . jak mi się rozrośnie to zapraszam ;) tylko nie wiem czy mnie poznasz bo moge tak odmłodnieć że hej hahahahahhaha ;D
zbysiowa
Poradzimy sobie:))
Pyza
evita0007
Tak,chyba że predzej na eRce wyląduję hihi (oczywiście żart) . . .
darmiona
evita0007
Powiem tak piłam dwadzieścia dni i jak dla mnie nic to nie działa :( nadciśnienie jak miałam tak mam itp.Oczywiście skutków ubocznych nie było na szczęście hihi ^^ Jedyne co w tym pozytywne to że maślankę miałam dobrą ;D Może na innych podziała na mnie niestety nie ... :/
zewa
sawka
evita0007
To miał być komplement ? hihi ^^
gusia1000