gutka94

gutka94

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Kokajl winogronowy z otrębami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Koktajl z winogron z dodatkiem otrąb staje się jeszcze zdrowszy.

Kokajl winogronowy z otrębami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kokajl winogronowy z otrębami

 

  • 4 kiście winogron (najlepiej słodkich, bezpestkowych)
  • pół dużego jogurtu naturalnego
  • cukier puder do smaku
  • łyżeczka cukru waniliowego (opcjonalnie)
  • 2-3 łyżki otrąb pszennych

Sposób przygotowania:

Kokajl winogronowy z otrębami
Winogrona z kiści oddzielamy po jednej jagodzie. Najlepsze są tutaj winogrona słodkie bezpestkowe. Wrzucamy do pojemnika razem z jogurtem naturalnym, otrębami, cukrem waniliowym. Miksujemy wszystko razem aż do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dodajemy cukier do smaku. Przelewamy do szklanek. Smacznego!
Kokajl winogronowy z otrębami
Wszystkie składniki miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.

Tagi:

winogrona