kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Kokosanki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekkie, kuleczki kokosowe

Kokosanki

Składniki:

Kokosanki

 

  • pół szklanki śmietany kremówki
  • pół kostki masła
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki aromatu rumowego
  • 30 dag wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Kokosanki
Stopić masło. Po czym wlać śmietanę. Wsypać wiórki z cukrem pudrem. Dodać aromat. Podgrzewać na małym ogniu, ale nie zagotowywać. Pozostawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki na trzy godziny. Po czym z masy ukształtować kulki. Stopić czekoladę, lekko ostudzić, oblać kulki. Pozostawić do zastygnięcia. Wstawić do lodówki na godzinę.

Tagi:

czekolada