Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kokosowe kulki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolejny domowy przepis na słodkości

Kokosowe kulki

Składniki:

Kokosowe kulki

 

  • 2 paczki herbatników
  • 1/2 kostki masła
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 8 łyżek wiórków kokosowych
  • 5 łyżki migdałów

Sposób przygotowania:

Kokosowe kulki
miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. wymieszać z pokruszonymi na pył herbatnikami 2 łyżkami uprażonych wiórków kokosowych. masę odstawić w chłodne miejsce by zastygła. uformować kulki o średnicy około 3 cm. do środka każdej kulki włożyć sparzony wrzątkiem i obrany migdał. kulki obtoczyć w pozostałych wiórkach kokosowych a następnie schłodzić w lodówce.