sugestia

sugestia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

kokosowe kulki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla miłośników kokosowych wrażeń! ;)

kokosowe kulki

Składniki:

kokosowe kulki

 

  • 200 g wiórek kokosowych,
  • aromat kokosowy lub rumowy,
  • 1/3 kostki masła,
  • 100 ml śmietanki kremówki,
  • czekolada mleczna lub gorzka ewentualnie polewa,
  • 2 łyżki cukru pudru (+/-)

 

Sposób przygotowania:

kokosowe kulki
Cukier puder wymieszać z wiórkami, dodać aromat. Masło i kremówkę podgrzać w rondelku by masło się roztopiło, dodać do wiórek z cukrem pudrem i wymieszać. Formować kulki. Wstawić do zamrażarki i uważnie pilnować. Gdy kulki stwardnieją wyjąć. Roztopić tabliczkę czekolady. Każdą kulkę maczać do połowy w czekoladzie, można dodatkowo posypać kruszonymi orzechami, wstawić do lodówki. Smacznego! :)

Tagi:

czekolada