Sposób przygotowania:
Kokosowe sakiewki z musem malinowym
Robimy ciasto naleśnikowe wg. własnego , sprawdzonego przepisu.
Do ciasta dodajemy 4 czubate łyżki wiórków kokosowych.
Na odrobinie oliwy bądź też oleju przesmażamy maliny i mieszamy z cukrem pudrem.
Rozgniatamy wszystko na mus.
Na sam środek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy w sakiewki.
( do związania wykorzystałam sznurek ).
Polewamy roztopioną czekoladą .
Dekorujemy wiórkami.
* jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika.
Smacznego!
Do ciasta dodajemy 4 czubate łyżki wiórków kokosowych.
Na odrobinie oliwy bądź też oleju przesmażamy maliny i mieszamy z cukrem pudrem.
Rozgniatamy wszystko na mus.
Na sam środek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy w sakiewki.
( do związania wykorzystałam sznurek ).
Polewamy roztopioną czekoladą .
Dekorujemy wiórkami.
* jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika.
Smacznego!
kołczu