Sposób przygotowania:
Koktajl arbuzowy
Arbuza myję, kroję w paski, obieram ze skóry wraz z białym miąższem i usuwam z nich pestki.
Kilka pasków kroję na kwadraty i kilka na trójkąty (do dekoracji) i odstawiam na chwilę do lodówki.
Arbuza bez pestek miksuję za pomocą blendera na mus. Następnie do zmiksowanego arbuza dodaję jogurt naturalny i cukier puder. Również miksuję za pomocą blendera kilka minut. Otrzymany koktajl wstawiam do lodówki na minimum pól godziny po czym rozlewam do szklaneczek i podaję.
Kilka pasków kroję na kwadraty i kilka na trójkąty (do dekoracji) i odstawiam na chwilę do lodówki.
Arbuza bez pestek miksuję za pomocą blendera na mus. Następnie do zmiksowanego arbuza dodaję jogurt naturalny i cukier puder. Również miksuję za pomocą blendera kilka minut. Otrzymany koktajl wstawiam do lodówki na minimum pól godziny po czym rozlewam do szklaneczek i podaję.