Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Koktajl jajeczno-czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosty koktajl z jajek, mleka i czekolady.

Koktajl jajeczno-czekoladowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koktajl jajeczno-czekoladowy

 

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1 szklanka zimnego mleka

Sposób przygotowania:

Koktajl jajeczno-czekoladowy
Jajka sparzyć, wbić do miski. Dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Stopioną czekoladę wlewać powoli do ubitych jajek, cały czas ucierać. Wlać zimne mleko i bardzo dokładnie wymieszać. Gotowy koktajl przelać do szklanek. Podawać ze słomką.
Koktajl jajeczno-czekoladowy
Sparzone jajka ubite z cukrem na puszysty krem.
Koktajl jajeczno-czekoladowy
Czekolada mleczna roztopiona w kąpieli wodnej.
Koktajl jajeczno-czekoladowy
Ubite z cukrem jajka wymieszane z czekoladą.