Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Koktajl jeżynowo-jabłkowo-jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Można coś takiego podać zamiast któregoś z mniejszych posiłków albo na deser :)

Koktajl jeżynowo-jabłkowo-jogurtowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Koktajl jeżynowo-jabłkowo-jogurtowy

 

  • kilka łyżeczek konfitury jeżynowej
  • 1/2 jabłka
  • 500 ml jogurtu naturalnego pitnego
  • 1/2 łyżeczki esencji waniliowej

Sposób przygotowania:

Koktajl jeżynowo-jabłkowo-jogurtowy
Jabłko obrałam, posiekałam drobno, wymieszałam z konfiturą jeżynową. Dolałam jogurt i esencję - zmiksowałam i schłodziłam. Do takich koktajli można użyć dowolnych owoców - świeżych, mrożonych czy właśnie konfitur a wtedy już nie trzeba ich dosładzać. Schłodzone doskonale gaszą pragnienie i są pożywne :)
Koktajl jeżynowo-jabłkowo-jogurtowy
jabłko obrałam, posiekałam drobno, wymieszałam z konfiturą jeżynową.