kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Koktajl jogurtowo – owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetnie smakuje schłodzony

Koktajl jogurtowo – owocowy

Składniki:

Koktajl jogurtowo – owocowy

 

  • 4 pojemniki schłodzonego jogurtu naturalnego
  • 25 dag jagód lub innych owoców
  • Pojemnik borówki amerykańskiej
  • Filiżanka kremówki
  • 2 – 3 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Koktajl jogurtowo – owocowy
Borówki i jagody dobrze zmiksować z jogurtem. Dodać cukier i wstawić do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem odrobiny cukru. Ja często daję cukier waniliowy wówczas całość nabiera jeszcze lepszego smaku. Tuż przed podaniem udekorować deser kleksem ze śmietany. W wersji dla dorosłych można dodać alkoholu.