Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Koktajl kokosowo-jagodowo-bananowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Sycący koktajl z bananami, mlekiem kokosowym i jagodami

Koktajl kokosowo-jagodowo-bananowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Koktajl kokosowo-jagodowo-bananowy

 

  • 300g jagód w soku własnym
  • 200 ml mleczka kokosowego z puszki
  • 3 małe banany
  • 300 ml mleka 1,5%

 

Sposób przygotowania:

Koktajl kokosowo-jagodowo-bananowy
Wszystkie składniki dobrze schłodzić. Banany, najlepsze mocno dojrzałe, obrać ze skórki, pokroić w kawałki, wrzucić do garnuszka. Jagody razem z sokiem wrzucić do bananów. Dodać mleczko z puszki (jeśli otwieramy nową puszkę, warto wymieszać zawartość bo mleko kokosowe lubi się rozwarstwiać). Zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać mleko i ponownie zmiksować. Można dosłodzić wg własnego smaku, ja cukru nie dodawałam ponieważ banany były dojrzałe i słodkie, a jagody były słodzone. Gotowy koktajl rozlać do szklaneczek, dodać słomkę i podawać.
Koktajl kokosowo-jagodowo-bananowy
wszystkie składniki umieścić w garnuszku i zmiksować blenderem