Sposób przygotowania:
Koktajl lodowy dwusmakowy Zebra.
Lody po wypakowaniu przełożyć łyżką do lodów do miksera z komorą i każdą zawartość z opakowań osobno zmiksować i przelać tymczasowo do innego dużego naczynia,np.rondla.Drugą zmiksowaną porcję lodów,np.toffi przełożyć do innego naczynia.Potem wlać kremówkę do szklanej misy i ubijać,dodając fix i łyżeczkę cukru,aby szybciej się ubiło.Wstawić do lodówki naczynie z ubitą śmietaną,przykrywając talerzem,aby nie przesiąkła innymi zapachami.Do czarek stopniowo i na przemian wlewać kolistymi ruchami oba koktajle lodowe,tak aby równomiernie wypełnić nimi każde naczynie.Wyjąć misę z ubitą i sztywną kremówką i nakładać na wierzch czarek z koktajlem i posypać pastylkami kawowymi 3-4 sztuk po wierzchu.Podawać koktajle z grubymi słomkami.