kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Koktajl truskawka-arbuz-banan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Nie ma nic lepszego w upalny dzień niż pyszny orzeźwiający owocowy koktajl ze świeżych owoców. Ten oparty jest na samych świeżych owocach bez dodatku cukru gdyż słodycz daje banan. Prawdziwa bomba witaminowa!

Koktajl truskawka-arbuz-banan Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Koktajl truskawka-arbuz-banan

 

  • (na dwa duże koktajle)
  • 2 szklanki truskawek
  • 2 banany
  • 400g arbuza
  • gałązka mięty
  • Listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Koktajl truskawka-arbuz-banan
Owoce myjemy. Truskawki odszypułkowujemy i kroimy na 2 części, banana obieramy, kroimy w plasterki. Z arbuzów wyciągamy pestki (jeśli są i kroimy w mniejsze kawałki). Owoce i miętę umieszczamy w dzbanku blendera i miksujemy na gładko. W razie potrzeby możemy dosłodzić miodem lub cukrem ale nie ma takiej konieczność bo jest wystarczający słodki od fruktozy z owoców. Serwujemy udekorowane truskawkami i listkiem mięty.
Koktajl truskawka-arbuz-banan
Owoce i miętę umieszczamy w dzbanku blendera i miksujemy na gładko.

Tagi:

koktajl