Sposób przygotowania:
Koktajl truskawka-arbuz-pomarańcza1
Owoce myjemy. Truskawki odszypułkowujemy. Arbuza kroimy na mniejsze kawałki. Wyciągamy pestki. Pomarańcze obieramy i filetujemy lub jeśli nie przeszkadzają nam kawałki błonek pomarańczy po obraniu po prostu ją kroimy. Owoce umieszczamy w wysokim naczyniu i blendujemy na gładko. Dodajemy do smaku nieco dżemu truskawkowego lub opcjonalnie miodu/syropu klonowego. Szklanki napełniamy do 1/3 wysokości kruszonym lodem i dopełniamy owocowym koktajlem.
![Koktajl truskawka-arbuz-pomarańcza Koktajl truskawka-arbuz-pomarańcza](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koktajl-truskawka-arbuz-pomarancza-owoce-umieszczamy-w-wysokim-naczyniu-i-miksujemy-na-gladki-koktajl-360794.jpg)
Blendi