Sposób przygotowania:
Koktajl z pieczonymi śliwkami
Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Wrzucić do naczynia żaroodpornego i piec 40 minut w 180 stopniach (można przy okazji pieczenia chleba lub ciasta). Wystudzić.
Amarantus wsypać do dzbanka, wlać jogurt i wymieszać. Odstawić na 10 minut. W tym czasie brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić na mniejsze kawałki.
Do dzbanka z namoczonym amarantusem wrzucić upieczone śliwki wraz z całym sokiem, dodać brzoskwinie, całość zmiksować.
Dosłodzić do smaku miodem, wlać do szklaneczek i od razu podawać
Amarantus wsypać do dzbanka, wlać jogurt i wymieszać. Odstawić na 10 minut. W tym czasie brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić na mniejsze kawałki.
Do dzbanka z namoczonym amarantusem wrzucić upieczone śliwki wraz z całym sokiem, dodać brzoskwinie, całość zmiksować.
Dosłodzić do smaku miodem, wlać do szklaneczek i od razu podawać