jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kolorowa jesienna surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

To jedna z moich ulubionych jesiennych surówek. Delikatna, idealna do dań z drobiu. POLECAM, zwłaszcza jeśli lubicie dynię!

Kolorowa jesienna surówka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kolorowa jesienna surówka

 

  • Składniki:
  • 20 dag dyni (waga bez skórki i miąższu),
  • 2 jabłka,
  • 1 duża marchew,
  • Natka pietruszki,
  • Około 6 pomidorków koktajlowych,
  • Cukier puder,
  • Sól, pieprz,
  • Około 2 łyżki majonezu,
  • Sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa jesienna surówka
Dynie ścieramy na tace o grubych oczkach. Startą posypujemy delikatnie cukrem pudrem do smaku. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i skrapiany sokiem z cytryny, Marchew obieramy i także ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidorki przekrawamy na połowy lub na 4 części. Natkę pietruszki siekamy. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą. Dodajemy do nich majonez i doprawiamy do smaku. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Kolorowa jesienna surówka
Dynię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Kolorowa jesienna surówka
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce
Kolorowa jesienna surówka
W misce delikatnie łączymy przygotowane składniki