Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kolorowe tęczowe desery

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Deser z galaretek i zsiadłego mleka jest smaczny i orzeźwiający.

Kolorowe tęczowe desery

Składniki:

Kolorowe tęczowe desery

 

  • 1 galaretka rubinowa o smaku wieloowocowym
  • 1 galaretka malinowa
  • 1 galaretka agrestowa
  • 400 ml zsiadłego mleka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 25 dag malin
  • 1 łyżka cukru
  • 1 paczka biszkoptów
  • winogrona do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kolorowe tęczowe desery
Galaretkę rubinową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Przestudzić, wlać do salaterek lub foremek muffinkowych. Odłożyć do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuścić w bardzo małej ilości wrzącej wody. Zsiadłe mleko zmiksować z cukrem waniliowym i przestudzoną agrestową galaretką ( można dosłodzić cukrem pudrem). Wyłożyć na zastygniętą galaretkę rubinową. Odłożyć do lodówki. Maliny włożyć do rondla, wlać 1/2 szkl wody, dodać cukier, zagotować. Następnie zmiksować, wsypać galaretkę malinową, dokładnie wymieszać, przestudzić. Mus malinowy wyłożyć na zastygnięte zsiadłe mleko. Na wierzch ułożyć biszkopty, odłożyć do całkowitego zastygnięcia. Foremki odwracać do góry dnem, wyjąć deser, ozdobić.