iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kompocik jabłkowo-rabarberowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kompocik jabłkowo-rabarberowy z goździkiem

Kompocik jabłkowo-rabarberowy

Składniki:

Kompocik jabłkowo-rabarberowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kompocik jabłkowo-rabarberowy
Jabłka obieramy z skórki usuwamy gniazdo nasienne. Rabarbar obieramy cieniutko i kroimy w kostkę . Wkładamy do ok 2 litrów wody i na małym płomyku gotujemy . Dodajemy cukier do smaku rabarbar nie był kwaśny dałam 2 łyżki cukru i 2 szt gożdzika . Po ugotowaniu dodajemy trochę soku z cytryny do smaku i mocno chłodzimy w lodówce. Podajemy bardzo zimny .