senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Kompot z agrestu 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kompot wystarczy rozcieńczyć z wodą, podgrzać i można podawać.

Kompot z agrestu 2

Składniki:

Kompot z agrestu 2

 

  • 2 kg agrestu,
  • 750 ml wody,
  • 2,5 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Kompot z agrestu 2
Zagotować wodę z cukrem (powinien powstać lekki syrop). W tym czasie owoce agrestu bardzo dokładnie umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Następnie każdy owoc nakłuć wykałaczką. Gotowe owoce przesypać do słoika, zalać zimną zalewą i zakręcić. Pasteryzować około 15 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Tagi:

kompot