kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kompot z mrożonych śliwek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Śliwki przeciąć na połówki wydrylować nie rozmrażając. Rozłożyć do kompotierek, zalać ciepłym syropem.

Kompot z mrożonych śliwek

Składniki:

Kompot z mrożonych śliwek

 

  • śliwka 30 dag
  • goźdźiki 2 szt
  • kwasek cytrynowy
  • cukier 10 dag

 

Sposób przygotowania:

Kompot z mrożonych śliwek
Śliwki przeciąć na połówki wydrylować nie rozmrażając. Rozłożyć do kompotierek, zalać ciepłym syropem przygotowanym z 3 szklanek wody, cukru, goździków i kwasku cytrynowego (na czubek noża). Wystudzić.

Tagi:

śliwki