Sposób przygotowania:
Kompot z owoców
Przygotowane przez Was owoce należy umyć i pozbawić szypułek. Następnie wrzućcie je do garnka, zalejcie zimną wodą i wsypcie cukier. Ilość cukru zależy od użytych przez Was owoców-od ich słodkości.
Na początek najlepiej dać łyżkę cukru a pod koniec gotowania możecie dosłodzić. U mnie w ogrodzie rosną czarne porzeczki i rabarbar, więc tym razem tych owoców użyłam.
Zagotujcie całość i zmniejszcie ogień na najmniejszy. Gotujcie jeszcze ok 15 minut.
Kompot po ostudzeniu dobrze jest odcedzić.
Ja wygotowane owoce chętnie zjadam z ryżem lub makaronem.
Na początek najlepiej dać łyżkę cukru a pod koniec gotowania możecie dosłodzić. U mnie w ogrodzie rosną czarne porzeczki i rabarbar, więc tym razem tych owoców użyłam.
Zagotujcie całość i zmniejszcie ogień na najmniejszy. Gotujcie jeszcze ok 15 minut.
Kompot po ostudzeniu dobrze jest odcedzić.
Ja wygotowane owoce chętnie zjadam z ryżem lub makaronem.