Sposób przygotowania:
Lemoniada cytrynowa
Cytryny dokładnie szorujemy. Następnie kroimy w plasterki i układamy w naczyniu. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na ok 30 minut aby owoce puściły sok.
Umytą miętę zalewamy 1 szklanką gorącej wody, przykrywamy i odstawiamy do zaparzenia na kilka minut. Następnie studzimy.
Do cytryn wlewamy wodę i wystudzony napar miętowy. Napój można dosłodzić do smaku.
Schładzamy w lodówce. Lemoniadę podajemy z kostkami lodu. Smacznego!
Umytą miętę zalewamy 1 szklanką gorącej wody, przykrywamy i odstawiamy do zaparzenia na kilka minut. Następnie studzimy.
Do cytryn wlewamy wodę i wystudzony napar miętowy. Napój można dosłodzić do smaku.
Schładzamy w lodówce. Lemoniadę podajemy z kostkami lodu. Smacznego!