dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kompot czereśniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 50
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Kompot ze słodkich czereśni, jabłuszek i mięty, taki napój jest najlepszy na upalne dni. Polecam każdemu.

Kompot czereśniowy

Składniki:

Kompot czereśniowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot czereśniowy
Owoce dokładnie myjemy i oczyszczamy.

Wodę zagotowujemy dodajemy czereśnie, jabłuszka (pokrojone w ćwiartki z usuniętymi gniazdami nasiennymi) oraz miętę. Możemy dodać kilka listków stewii.

Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 minut.

Napój można dosłodzić miodem jeśli jest za mało słodki.

Smacznego!

Tagi:

napoje owoce