Sposób przygotowania:
Kompot z suszonych jabłek i rodzynek
Jabłko obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze części i przekładamy do garnka, dodajemy rodzynki oraz suszone jabłka.
Owoce zalewamy wodą i nastawiamy na gaz. Ja używałam jabłek ,które sama suszyłam latem (pokrojone w plastry ze skórką).
W chwili kiedy jabłka będą już miękkie dodajemy śliwkowe powidła i gotujemy jeszcze 2 minutki.
Po zestawieniu kompotu z ognia, dodajemy do niego cukier do smaku i gotujemy.
Letni kompot przelewamy do dzbanka i podajemy do wigilijnej kolacji
Owoce zalewamy wodą i nastawiamy na gaz. Ja używałam jabłek ,które sama suszyłam latem (pokrojone w plastry ze skórką).
W chwili kiedy jabłka będą już miękkie dodajemy śliwkowe powidła i gotujemy jeszcze 2 minutki.
Po zestawieniu kompotu z ognia, dodajemy do niego cukier do smaku i gotujemy.
Letni kompot przelewamy do dzbanka i podajemy do wigilijnej kolacji