lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Kompot z rabarbaru i jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kompot z rabarbaru to smak mojego dzieciństwa. Kiedyś często bywał w moim domu, gdy byłam dzieckiem i teraz też tak jest.

Kompot z rabarbaru i jabłek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot z rabarbaru i jabłek

 

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru i jabłek
Rabarbar umyć. Odciac końcówki i pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka. Jabłka obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części, następnie dodać do rabarbaru. Zalać wodą i zagotować. Gotować do momentu, aż jabłka będą Miękkie, a rabarbar będzie się rozpadał.

Wyłączyć i zostawić do lekkiego wystudzenia. Dodać miód i świeża miete.
Kompot z rabarbaru i jablek
Dzięki mięcie kompot jest bardziej orzeźwiający
Kompot z rabarbaru i jablek
Do kompotu z rabarbaru świetnie pasują też jabłka
Kompot z rabarbaru i jablek
Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki, nie obieramy.