mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Krakersy z pastą orzechową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka, prosta i bardzo smaczna przekąska z krakersów

Krakersy z pastą orzechową

Składniki:

Krakersy z pastą orzechową

 

  • opakowanie krakersów
  • 20 dag orzeszków ziemnych solonych
  • 1-2 łyżki oleju
  • ew. sól do smaku
  • natka pietruszki
  • ketchup

 

Sposób przygotowania:

Krakersy z pastą orzechową
Do blendera przekładam orzeszki ziemne i dodaję do nich trochę oleju, bardzo drobno mielę. W razie potrzeby doprawiam solą, przekładam pastę orzechową do słoiczka lub miseczki.
Krakersy wyjmuję z paczki, każdy smaruję niezbyt grubo masłem orzechowym. Każdą przekąskę ozdabiam małym kleksem ketchupu i świeżą gałązką natki pietruszki.