graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

krakowskie smakołyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

robi się je bardzo szybko i łatwo

krakowskie smakołyki

Składniki:

krakowskie smakołyki

 

  • 50 deko twarogu
  • 1 całe jajka
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 3 łyżki mąki 3 łyżki oleju do smażenia
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

krakowskie smakołyki
twaróg zemleć trzykrotnie,zmielony przełożyć do miski,wbić do niego jajko i żółtko.masło stopić i ostudzić ,ostudzone dodać do twarogu,a także dodać cukier waniliowy i wszystko razem utrzeć,do utartej masy dodać mąkę,na patelni rozgrzać olej i na rozgrzany kłaść małe porcje formując placuszki i piec z dwóch stron na złoty kolor,po upieczeniu posypać cukrem pudrem,najlepsze są jeszcze ciepłe

Tagi:

jajko jajka