blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Krem bombowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Krem bombowy

Składniki:

Krem bombowy

 

  • 6 sztuk jajka,
  • 10 dag cukier,
  • skórka pomarańczowa smażona,
  • sok z cytryny,
  • 1 dag żelatyna,
  • 1 łyżka rum

 

Sposób przygotowania:

Krem bombowy
Żółtka ubić z cukrem dodając sok z cytryny i drobno pokrojoną smażoną skórkę pomarańczową. Ubić sztywną pianę z białek, dodać masę z żółtek i lekko mieszając wlać żelatynę napęczniałą w jak najmniejszej ilości wody i rozpuszczoną w odrobinie wrzątku z rumem. Krem wyłożyć do pucharków, przybrać smażoną skórką pomarańczową.

Tagi:

jajko jajka