paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

krem do pieczywa ze śliwek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zamiast tradycyjnego kremu czekoladowego jego zdrowsza odmiana

krem do pieczywa ze śliwek

Składniki:

krem do pieczywa ze śliwek

 

  • 0,5 kg śliwek węgierek
  • 20 dag cukru
  • 1/2 opakowania cukru wanilinowego
  • 5 dag kakao

Sposób przygotowania:

krem do pieczywa ze śliwek
Zamiast tradycyjnego kremu czekoladowego jego zdrowsza odmiana .Śliwki dokładnie myjemy i pozbawiamy pestek. Kolejnym krokiem jest zmielenie ich za pomocą maszynki. Następnie wkładamy je do garnka podlewamy odrobiną wody, dodajemy cukier i na wolnym ogniu smażymy ok 2 godzin. Na sam koniec dodajemy kakao i cukier wanilinowy. Całość dokładnie mieszamy

Tagi:

śliwki