pałla

pałla

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Kremówka z krakersami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kremówka która szybko się robi

Kremówka z krakersami

Składniki:

Kremówka z krakersami

 

  • 2 opakowanie dużych krakersów
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka maki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 jaja
  • KREM:
  • 3 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 margaryna zwykła

Sposób przygotowania:

Kremówka z krakersami
1szklanke mleka zmiksować z maka,i powoli dawać nie przerywając miksowania cukier oraz jajka i chwilę jeszcze zmiksować.Mleko na krem z nastawić w garnku razem z cukrem oraz margaryną i to wszystko zagotować.Do gotującego się mleka wlać zmiksowaną masę( z mleka i mąki). mieszając masę zagotować i wystudzić.Gdy masa jest wystudzona warstwami przekładać krakersy.I odstawić do lodówki

Tagi:

mak