Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kruszon piwny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

oto coś dla amatorów piwa i nie tylko

Kruszon piwny

Składniki:

Kruszon piwny

 

  • cienko skrojona skórka z 1 cytryny;
  • sok z 2 cytryn;
  • 1 łyżka cukru;
  • 1 szkl. wody sodowej;
  • 3,5 szkl. piwa (jasnego);
  • 2 łyżki wódki;
  • 0,5 szkl. wody;
  • kilka liści mięty;
  • szczypta gałki muszkatołowej;
  • pokruszony lód;

Sposób przygotowania:

Kruszon piwny
Skrojoną skórkę, zgniecioną miętę i gałkę muszkatołową zalać wódką. Przykryć i odstawić na 20 min do naciągnięcia. Dodać wodę, sok z cytryny i cukier. Przecedzić i dodać lód, wodę sodową oraz piwo.

Tagi:

lody piwo