Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Kruszon truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Orzeźwienie na imprezie! Jeżeli kruszon ma być mniej procentowy musujące wino można zastąpić gazowaną woda mineralną.

Kruszon truskawkowy

Składniki:

Kruszon truskawkowy

 

  • 50dag.truskawek,
  • 2szkl.cukru pudru,
  • 1butelka białego wytrawnego wina,
  • 1butelka musującego,wytrawnego białego wina,
  • lód,
  • plasterki cytryny

Sposób przygotowania:

Kruszon truskawkowy
Truskawki umyć pokroić na połówki lub ćwiartki,następnie zasypać cukrem i odstawić nz 1godz.,aby owoce puściły sok.Wlać białe wino i wstawić na godzinę do lodówki.Na koniec wlać wino musujące,wymieszać.Gotowy napój wlać do szklanego naczynia,wrzucić kilka plasterków cytryny,podawać z kostkami lodu.

Tagi:

kruszon lody