djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Kruszon z szampana i białego wina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Troszkę kręci się po nim w głowie.

Kruszon z szampana  i białego wina

Składniki:

Kruszon z szampana i białego wina

 

  • 1 butelka białego wina,
  • 1 butelka szampana,
  • 50 ml likieru pomarańczowego,
  • sok z 2 cytryn,
  • 4 łyżki cukru,
  • lód,
  • plastry cytryny

 

Sposób przygotowania:

Kruszon z szampana i białego wina
Plastry cytryny wrzucamy do naczynia, zalewamy sokiem z 2 cytryn i wsypujemy cukier. Wszystko zalewamy likierem i czekamy ok. pól godziny. Następnie wrzucamy lód, wlewamy wino i szampan. Nie mieszamy.

Tagi:

lody