Sposób przygotowania:
Krzywa galaretka truskawkowa
Galaretkę rozpuściłam w 1,5 szklanki wrzątku, odstawiłam do wystudzenia. Kiedy była dość chłodna, odlałam 0,5 szklanki i odstawiłam do późniejszego wykorzystania. Pozostałą galaretkę rozlałam do dwóch kieliszków i wstawiłam do lodówki podstawiając pod podstawki kieliszków pudełka zapałek, tak aby naczynia były przechylone, ale galaretka nie wylała się z nich. Kiedy galaretka stężała, dobrze schłodzoną kremówkę ubiłam mikserem na sztywno i zmiksowałam ją z pozostawioną wcześniej galaretką. Piankę delikatnie dolałam do kieliszków i ponownie wstawiłam do lodówki, ale tym razem już bez przechylania. Kiedy wierzchnia warstwa również stężała, przybrałam ją opłukanymi, osuszonymi i pokrojonymi w cienkie plasterki truskawkami oraz listkami melisy.
elzbieta8960
Natala1210
iziona
przejs
edytaha
Jak jest dobre naczynie i więcej czasu, to można się pobawić większą ilością kolorów. Wtedy naprawdę fajnie wygląda :)