Sposób przygotowania:
Kwitnąca sałatka z mozzarellą i pomidorkami
Listki roszponki dokładnie umyć, osuszyć i przełożyć do miski. Kulki małej mozzarelli osączyć z zalewy i przekroić na pół. Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki i razem z mozzarellą przełożyć do miski z roszponką. Dodać też garść rozdrobnionych kwiatków nasturcji i ogórecznika.
Wszystko wymieszać.
Następnie skropić olejem i sosem balsamicznym i delikatnie wymieszać. Nałożyć na talerze i przybrać pozostałymi kwiatami.
Wszystko wymieszać.
Następnie skropić olejem i sosem balsamicznym i delikatnie wymieszać. Nałożyć na talerze i przybrać pozostałymi kwiatami.
Magdalena88
Marika-
migotka28
Polecam spróbować kwiatki też są pyszne, nasturcja tu fajnie pasuje bo jest lekko ostra jak rukola