migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Sałatka z panierowanym tofu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Znowu kupiłam tofu i znowu nie miałam pomysłu jak je wykorzystać. Postanowiłam spróbować tofu w wersji panierowanej. Pokroiłam w kostkę i usmażyłam tak jak kotlety. I był to bardzo dobry wybór bo w tej postaci tofu świetnie smakuje.

Sałatka z panierowanym tofu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z panierowanym tofu

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z panierowanym tofu
Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć solą i odstawić aby puścił sok.

W międzyczasie pokroić tofu w dużą kostkę. Oprószyć ziołami włoskimi, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Usmażyć na oleju na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku.

Plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem ze soku i usmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy tofu (ewentualnie można ugrillowac na patelni grillowej).

Następnie pokroić w paski.

Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Pomidorki cherry pokroić w ćwiartki.

Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski i wymieszać.

Skropić olejem sezamowym, do smaku można jeszcze oprószyć ziołami włoskimi. 
Sałatka z panierowanym tofu
Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć solą i odstawić aby puścił sok.
Sałatka z panierowanym tofu
W międzyczasie pokroić tofu w dużą kostkę. Oprószyć ziołami włoskimi.
Sałatka z panierowanym tofu
Pokrojone tofu panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Sałatka z panierowanym tofu
Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski i wymieszać.