Sposób przygotowania:
Sałatka z panierowanym tofu
Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć solą i odstawić aby puścił sok.
W międzyczasie pokroić tofu w dużą kostkę. Oprószyć ziołami włoskimi, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Usmażyć na oleju na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku.
Plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem ze soku i usmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy tofu (ewentualnie można ugrillowac na patelni grillowej).
Następnie pokroić w paski.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Pomidorki cherry pokroić w ćwiartki.
Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski i wymieszać.
Skropić olejem sezamowym, do smaku można jeszcze oprószyć ziołami włoskimi.
W międzyczasie pokroić tofu w dużą kostkę. Oprószyć ziołami włoskimi, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Usmażyć na oleju na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku.
Plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem ze soku i usmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy tofu (ewentualnie można ugrillowac na patelni grillowej).
Następnie pokroić w paski.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Pomidorki cherry pokroić w ćwiartki.
Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski i wymieszać.
Skropić olejem sezamowym, do smaku można jeszcze oprószyć ziołami włoskimi.
triplecripplecooker