Sposób przygotowania:
LA SIESTE DE L’ETE
Inspiracją do stworzenia koktajlu La Sieste De L’ete była atmosfera meksykańskiej siesty. Ciepłe, leniwe i bardzo słoneczne popołudnia zachęcają do stworzenia napoju lekkiego i orzeźwiającego. Koktajl łączy francuską wódkę Grey Goose i meksykańskie egzotyczne owoce agawy.
Przygotowanie:
Owoc marakui należy przepołowić i wylać sok do shakera. Następnie w shakerze należy umieścić wszystkie pozostałe składniki. Całość mieszamy, a później odcedzamy przez sitko i przelewamy do wysokiej szklanki wypełnionej kruszonym lodem. Koktajl możemy ozdobić połową marakui i listkiem mięty.
Przygotowanie:
Owoc marakui należy przepołowić i wylać sok do shakera. Następnie w shakerze należy umieścić wszystkie pozostałe składniki. Całość mieszamy, a później odcedzamy przez sitko i przelewamy do wysokiej szklanki wypełnionej kruszonym lodem. Koktajl możemy ozdobić połową marakui i listkiem mięty.
marietta