Sposób przygotowania:
Łaciaty deser Eli
Galaretkę truskawkową i żelatynę rozpuścic w 100 ml wrzątku i przestudzić.Truskawki umyć,usunąć szypółki (kilka truskawek zostawić do dekoracji) i zmiksować z cukrem.Dodać galaretkę z żelatyną i jeszcze chwilę miksować. Galaretkę morelową i żelatynę rozpuścic w 100 ml wrzątku i przestudzić.Serki wyłożyć do garnka,dodać galaretkę i razem chwilę miksować. Nalewać do pucharków na przemian masę truskawkową i serkową.Pucharki włożyć do lodówki żeby masa stężała. Śmietanę ubić z dodatkiem śmietan-fixów i cukru pudru.Ubitą śmietanę nakładać do szprycki do kremów i ozdobić deser.Odłożone truskawki pokroić i ozdobić śmietanę.Na wierzch dać gałązkę melisy lub mięty.Smacznego!
Smakowita
haniakson
Natala1210