eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1773]

Łaciaty deser Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny deser mieszany truskawkowo-serkowy.

Łaciaty deser Eli

Składniki:

Łaciaty deser Eli

 

 

  • 5 serków waniliowych Danio (razem 1100 g)
  • 1 galaretka morelowa
  • 2 łyżki żelatyny

 

Sposób przygotowania:

Łaciaty deser Eli
Galaretkę truskawkową i żelatynę rozpuścic w 100 ml wrzątku i przestudzić.Truskawki umyć,usunąć szypółki (kilka truskawek zostawić do dekoracji) i zmiksować z cukrem.Dodać galaretkę z żelatyną i jeszcze chwilę miksować. Galaretkę morelową i żelatynę rozpuścic w 100 ml wrzątku i przestudzić.Serki wyłożyć do garnka,dodać galaretkę i razem chwilę miksować. Nalewać do pucharków na przemian masę truskawkową i serkową.Pucharki włożyć do lodówki żeby masa stężała. Śmietanę ubić z dodatkiem śmietan-fixów i cukru pudru.Ubitą śmietanę nakładać do szprycki do kremów i ozdobić deser.Odłożone truskawki pokroić i ozdobić śmietanę.Na wierzch dać gałązkę melisy lub mięty.Smacznego!