LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Legumina śmietankowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wyśmienity deser na ciepło.

Legumina śmietankowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Legumina śmietankowa

 

  • jaja 3
  • śmietanka 18% ½ szklanki
  • mąka krupczatka ½ szklanki
  • cukier puder ½ szklanki
  • wiórki kokosowe ¼ szklanki
  • sok lub dżem owocowy do podania

 

Sposób przygotowania:

Legumina śmietankowa
Jaja ubić z cukrem na jednolitą, gęstą masę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo, po łyżeczce, mąkę, wiórki kokosowe i śmietankę. Masę wylać do wysmarowanej masłem formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez ok.40 minut w 150 stopniach. Leguminę podawać gorącą, polaną sokiem lub ozdobioną dżemem owocowym.
Legumina śmietankowa
Ubijanie jaj z cukrem pudrem na leguminę.
Legumina śmietankowa
Dodawanie mąki do ubijanych jaj z cukrem.
Legumina śmietankowa
Dodawanie wiórków kokosowych do masy jajecznej.
Legumina śmietankowa
Dodawanie śmietanki do masy na leguminę.