p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Książka Kucharska: Szybkie dania i przekąski - Świeżo... Zdrowo... Liebherr!

Lemoniada owocowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 50
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Idealny napój na upalne dni, bazujący na kompocie ze słoika , mrożonych owoców , plastrze cytryny i kostek lodu

Lemoniada owocowa

Składniki:

Lemoniada owocowa

 

  • 300 ml kompotu z mirabelek
  • plaster pokrojonego w kostki mrożonego arbuza
  • 100 ml wody gazowanej
  • 2 plastry cytyrny

Sposób przygotowania:

Lemoniada owocowa
Plastry arbuza pokrojone w kostki mam zawsze zamrożone, potem wykorzystuję go do przygotowywania lemoniad lub lodów. Do szklaneczek wlać po 2/3 kompotu z mirabelek, dodać pokrojonego w kostki mrożonego arbuza, można też dodać dodatkowo kostki lodu, uzupełnić wodą gazowaną i dodać plasterki cytryny. Lemoniada może być przygotowana na bazie innych kompotów owocowych, innych smaków.