Sposób przygotowania:
Likier?
Najprościej jak można: do wysokiego pojemnika przekładamy masę krówkową, wlewamy 1/3 butelki wódki i mieszamy mikserem lub blenderem. I już :) gotowe. Przechowujemy w lodówce. Ostrzegam, że masa lubi gęstnieć - ale wierzcie mi - taka gęsta jest jeszcze lepsza!
Co do mleka skondensowanego - żeby uzyskać z niego masę krówkowa trzeba je gotować przez 2h - ale zamknięte w puszce! Nie eksploduje - gwarantuje. Robiłam to setki razy.Wody do garnka nalewamy tyle, żeby przykryło puszkę.Zdejmijcie sobie etykietę bo potem kawałki pływają w wodzie :PZanim otworzycie puszkę - niech troszkę przestygnie.
Nie upijajcie się...za bardzo ;)
Co do mleka skondensowanego - żeby uzyskać z niego masę krówkowa trzeba je gotować przez 2h - ale zamknięte w puszce! Nie eksploduje - gwarantuje. Robiłam to setki razy.Wody do garnka nalewamy tyle, żeby przykryło puszkę.Zdejmijcie sobie etykietę bo potem kawałki pływają w wodzie :PZanim otworzycie puszkę - niech troszkę przestygnie.
Nie upijajcie się...za bardzo ;)