eska

eska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

Likier?

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

słodkie............a jakie dobreeeee mmmm

Likier?

Składniki:

Likier?

 

  • 0,16 l wódki albo jak ktoś woli: 1/3 butelki 0.5l czystej :)
  • masy krówkowej LUB mleka skondensowanego słodkiego w puszce (trzeba 2h gotować żeby uzyskać masę krówkową)

 

Sposób przygotowania:

Likier?
Najprościej jak można: do wysokiego pojemnika przekładamy masę krówkową, wlewamy 1/3 butelki wódki i mieszamy mikserem lub blenderem. I już :) gotowe. Przechowujemy w lodówce. Ostrzegam, że masa lubi gęstnieć - ale wierzcie mi - taka gęsta jest jeszcze lepsza!
Co do mleka skondensowanego - żeby uzyskać z niego masę krówkowa trzeba je gotować przez 2h - ale zamknięte w puszce! Nie eksploduje - gwarantuje. Robiłam to setki razy.Wody do garnka nalewamy tyle, żeby przykryło puszkę.Zdejmijcie sobie etykietę bo potem kawałki pływają w wodzie :PZanim otworzycie puszkę - niech troszkę przestygnie.
Nie upijajcie się...za bardzo ;)

Tagi:

likier