rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Likier kajmakowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierwszy raz robiłam ale jest świetny

Likier kajmakowy

Składniki:

Likier kajmakowy

 

  • 2 puszki słodzonego mleka skondensowanego
  • 0,75l wódki

Sposób przygotowania:

Likier kajmakowy
2 puszki słodzonego mleka skondensowanego gotujemy 3 godziny w kąpieli wodnej(uważać żeby woda się nie wygotowała-można też kupić gotową masę kajmakową,ale ja gotowałam puszkę mleka).Trzeba koniecznie poczekać aż ostygnie i dopiero wtedy ja otwierać(może wystrzelić).Włożyć do miski dolać 0,75l wódki i zmiksować.I gotowe:))) Generalnie 0,25 l wódki na puszkę kajmaku.Ja proponuję więcej wódki bo z 0,5l jest gęsty.