Sposób przygotowania:
Likier z krówek
Przepis na ten likier pochodzi z książki "Likiery" wydawnictwa Weltbild. W orginalnym przepisie skład tego likier jest nieco inny. Zmiast krówek są śmietanowe cukierki toffi wraz z cukrem waniliniowym i szczyptą soli. Ja jednak pominęłam już dodanie cukru, gdyż krówki są wystarczająco słodkie i mam pyszny smak.
W rondelku podgrzewamy śmietankę, dodajemy cukierki krówki i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Masę krówkową studzimy i powolutku wlewamy wódkę. Ostudzony likier wlewamy do butelki lub karafki.
W rondelku podgrzewamy śmietankę, dodajemy cukierki krówki i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Masę krówkową studzimy i powolutku wlewamy wódkę. Ostudzony likier wlewamy do butelki lub karafki.
marietta