Sposób przygotowania:
Likier jajeczny - czyli ajerkoniak
Oddzielam białka od żółtek.
Ubijam mikserem żółtka z cukrem i wanilią (z przekrojonej laski wanilii wyjmuję ziarenka nożem).
Ubijam na puszystą masę.
Cały czas ubijając dolewam mleko z puszki oraz mleko 3,2 %.
Następnie ciągle mieszając mikserem na najniższych obrotach stopniowo dolewam spirytus i wódkę czystą.
Po dokładnym połączeniu likier przelewam do butelek i wkładam do lodówki lub w zimne miejsce.
Ubijam mikserem żółtka z cukrem i wanilią (z przekrojonej laski wanilii wyjmuję ziarenka nożem).
Ubijam na puszystą masę.
Cały czas ubijając dolewam mleko z puszki oraz mleko 3,2 %.
Następnie ciągle mieszając mikserem na najniższych obrotach stopniowo dolewam spirytus i wódkę czystą.
Po dokładnym połączeniu likier przelewam do butelek i wkładam do lodówki lub w zimne miejsce.