Sposób przygotowania:
Lody domowe
Żółtka ucieramy na parze z cukrem do uzyskania białej,puszystej masy.Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i powoli dolewamy do niej utarte żółtka delikatnie mieszając dopóki obie masy dokładnie się połączą.Wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin.Aby lody były bardziej puszyste należy je w trakcie mrożenia co ok godzinę miksować, chyba że ktoś jest szczęśliwym posiadaczem maszynki do lodów.Ja niestety nie jestem.
Joanna109
kasiunia.1981
Od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie szaleństwo.Spróbuj a przekonasz się sama.Pozdrawiam;)
gonzo
Trochę kalorii jeszcze nikomu nie zaszkodziło;) Lody przepyszne na 5.
Smakowita
.Dominika.
Wyglądają smacznie :D
kasiunia.1981
Dziękuje.Zdjęcie może nie za specjalne ale lody były naprawdę pyszne,pomimo,że baaardzo kaloryczne;))