Sposób przygotowania:
Lody z jeżynami
Jeżyny umyć , osuszyć.Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w kostkę i zmiksować.
Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z łyżką cukru.
Białka ubić na sztywną pianę z resztą cukru.Wymieszać śmietanę z brzoskwiniami zmiksowanymi, żółtkami oraz pianą. Włożyć do zamrażalnika na 90 minut.
Następnie rozłożyć lody do pucharków, dodać jeżynami, posypać siekanymi orzechami oraz tartą czekoladą.
Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z łyżką cukru.
Białka ubić na sztywną pianę z resztą cukru.Wymieszać śmietanę z brzoskwiniami zmiksowanymi, żółtkami oraz pianą. Włożyć do zamrażalnika na 90 minut.
Następnie rozłożyć lody do pucharków, dodać jeżynami, posypać siekanymi orzechami oraz tartą czekoladą.