Odp: Steki - jakie przyrządzacie?

Basia Ritz radzi jak przygotować idealnego steka http://kulinarnamekka.com/idealny-stek-metody-i-stany-wysmazenia/

Mikser -KitchenAid

Czy moze ktos z was posiada mikser amerykańskiej firmy -KitchenAid , jestem zainteresowana jego kupnem, chętnie bym wysłuchała opini na ten temat.
http://www.vivamix.pl/mix.html

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Mikser -KitchenAid

anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): Dzieki Paola ,już raz był wypróbowany ,rewelacja nic dodac nic ująć .Tobie takze zycze zeby twoje Ka było niedoceniona pomocą w kuchni
Piękny, a czy to prawda, że jest on bardzo ciężki?
Lekki nie jest ,waży z miską około 8kg, ale przez to jest bardzo stabilny.
A to nie aż tak strasznie dużo, ja gdzieś wyczytałam, że aż 16 kg, ale to informacja z jakiegoś forum, a tam z prawdziwością informacji różnie bywa. Dziękuję, że odpowiedziałaś.
O to ktos grubo przesadził ,ja go specjalnie zważyłam i waży rzeczywiscie 8kg.Pozdrawiam
Trochę też wydawało mi się dużo, bo na mój gust byłoby konieczne jakieś wzmacnianie blatów kuchennych, aby go ustawić.
Perspektywa zakupu KA przeze mnie jest mglista jak ta pogoda, ale dobrze wiedzieć w końcu wszystko się może w życiu zdarzyć. Dziękuję Ci.
Masz rację Anemon wszystko moze się zdarzyć ,trzeba miec nadzieję,ja 2 lata chorowałam na moje KA i się doczekałam ,jest bardzo przydatny w kuchni i nie musze go nigdzie chować ,cały czas stoi sobie na swoim miejscu w kuchni.Pozdrawiam Cie serdecznie

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Mikser -KitchenAid

anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): Dzieki Paola ,już raz był wypróbowany ,rewelacja nic dodac nic ująć .Tobie takze zycze zeby twoje Ka było niedoceniona pomocą w kuchni
Piękny, a czy to prawda, że jest on bardzo ciężki?
Lekki nie jest ,waży z miską około 8kg, ale przez to jest bardzo stabilny.
A to nie aż tak strasznie dużo, ja gdzieś wyczytałam, że aż 16 kg, ale to informacja z jakiegoś forum, a tam z prawdziwością informacji różnie bywa. Dziękuję, że odpowiedziałaś.
O to ktos grubo przesadził ,ja go specjalnie zważyłam i waży rzeczywiscie 8kg.Pozdrawiam

Odp: Odp: Odp: Mikser -KitchenAid

anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): Dzieki Paola ,już raz był wypróbowany ,rewelacja nic dodac nic ująć .Tobie takze zycze zeby twoje Ka było niedoceniona pomocą w kuchni
Piękny, a czy to prawda, że jest on bardzo ciężki?
Lekki nie jest ,waży z miską około 8kg, ale przez to jest bardzo stabilny.

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Bahus napisał(a): Kaczka w cytrynie z pyzami poznańskimi i czerwoną kapustą. Do popicia piwo.
Wow ale pyszności! Kaczuszkę uwielbiam! A ja w pracy do 20,zaraz jakaś pizze trzeba będzie zamówić,bo robię sie głodna na sam widok takich smakołyków

Odp: Odp: przykre zapachy

evita0007 napisał(a): A ja powiem wam tak:

zniose smród czyjś skarpet a nawet puszczonego przez kogoś bąka

ale najbardziej ja nie znoszę smrodu ,jak stomatolog włozy po zatruwaniu do zęba lekarstwo !

fu to jest dla mnie chyba najgorszy zapach bo mi sie chce wymiotować i czuje to przez nawe dwa dni bleeeeeee

pozdrawiam uczulonych na przykre zapachy hihihihihii

Odp: "luzowanie" kurczaka

Sonduli napisał(a): Mam prośbę, czy ktoś z Was umie "luzować"kurczaka lub kaczkę tzn usunąć kości tak żeby nie naruszyć jego konstrukcji tą czynność wykonuje się przed faszerowaniem kurczaka lub robieniem rolady. Mam ochotę zrobić roladę ale za diabła nie wiem jak zabrać się do tego usuwania kości. Stąd moja prośba o instrukcje jak to zrobić.
Songuli najlepiej jak wejdziesz na you tube i zobaczysz naocznie jak to sie robi, albo w gogle wpisz "luzowanie...." .