Odp: Steki - jakie przyrządzacie?
- Forum: Steki - jakie przyrządzacie?
Basia Ritz radzi jak przygotować idealnego steka http://kulinarnamekka.com/idealny-stek-metody-i-stany-wysmazenia/
Staż w Gotujmy: 5194 dni
Miasto: Łódź
Basia Ritz radzi jak przygotować idealnego steka http://kulinarnamekka.com/idealny-stek-metody-i-stany-wysmazenia/
Polska-Grecja 3:1
Czy moze ktos z was posiada mikser amerykańskiej firmy -KitchenAid , jestem zainteresowana jego kupnem, chętnie bym wysłuchała opini na ten temat.
http://www.vivamix.pl/mix.html
anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): Dzieki Paola ,już raz był wypróbowany ,rewelacja nic dodac nic ująć .Tobie takze zycze zeby twoje Ka było niedoceniona pomocą w kuchni
Piękny, a czy to prawda, że jest on bardzo ciężki?
Lekki nie jest ,waży z miską około 8kg, ale przez to jest bardzo stabilny.
A to nie aż tak strasznie dużo, ja gdzieś wyczytałam, że aż 16 kg, ale to informacja z jakiegoś forum, a tam z prawdziwością informacji różnie bywa. Dziękuję, że odpowiedziałaś.
O to ktos grubo przesadził ,ja go specjalnie zważyłam i waży rzeczywiscie 8kg.Pozdrawiam
Trochę też wydawało mi się dużo, bo na mój gust byłoby konieczne jakieś wzmacnianie blatów kuchennych, aby go ustawić.
Perspektywa zakupu KA przeze mnie jest mglista jak ta pogoda, ale dobrze wiedzieć w końcu wszystko się może w życiu zdarzyć. Dziękuję Ci.
Masz rację Anemon wszystko moze się zdarzyć ,trzeba miec nadzieję,ja 2 lata chorowałam na moje KA i się doczekałam ,jest bardzo przydatny w kuchni i nie musze go nigdzie chować ,cały czas stoi sobie na swoim miejscu w kuchni.Pozdrawiam Cie serdecznie
anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): Dzieki Paola ,już raz był wypróbowany ,rewelacja nic dodac nic ująć .Tobie takze zycze zeby twoje Ka było niedoceniona pomocą w kuchni
Piękny, a czy to prawda, że jest on bardzo ciężki?
Lekki nie jest ,waży z miską około 8kg, ale przez to jest bardzo stabilny.
A to nie aż tak strasznie dużo, ja gdzieś wyczytałam, że aż 16 kg, ale to informacja z jakiegoś forum, a tam z prawdziwością informacji różnie bywa. Dziękuję, że odpowiedziałaś.
O to ktos grubo przesadził ,ja go specjalnie zważyłam i waży rzeczywiscie 8kg.Pozdrawiam
anemon napisał(a): andzia67 napisał(a): Dzieki Paola ,już raz był wypróbowany ,rewelacja nic dodac nic ująć .Tobie takze zycze zeby twoje Ka było niedoceniona pomocą w kuchni
Piękny, a czy to prawda, że jest on bardzo ciężki?
Lekki nie jest ,waży z miską około 8kg, ale przez to jest bardzo stabilny.
Bahus napisał(a): Kaczka w cytrynie z pyzami poznańskimi i czerwoną kapustą. Do popicia piwo.
Wow ale pyszności! Kaczuszkę uwielbiam! A ja w pracy do 20,zaraz jakaś pizze trzeba będzie zamówić,bo robię sie głodna na sam widok takich smakołyków
evita0007 napisał(a): A ja powiem wam tak:
zniose smród czyjś skarpet a nawet puszczonego przez kogoś bąka
ale najbardziej ja nie znoszę smrodu ,jak stomatolog włozy po zatruwaniu do zęba lekarstwo !
fu to jest dla mnie chyba najgorszy zapach bo mi sie chce wymiotować i czuje to przez nawe dwa dni bleeeeeee
pozdrawiam uczulonych na przykre zapachy hihihihihii
Sie panie częstują
Sonduli napisał(a): Mam prośbę, czy ktoś z Was umie "luzować"kurczaka lub kaczkę tzn usunąć kości tak żeby nie naruszyć jego konstrukcji tą czynność wykonuje się przed faszerowaniem kurczaka lub robieniem rolady. Mam ochotę zrobić roladę ale za diabła nie wiem jak zabrać się do tego usuwania kości. Stąd moja prośba o instrukcje jak to zrobić.
Songuli najlepiej jak wejdziesz na you tube i zobaczysz naocznie jak to sie robi, albo w gogle wpisz "luzowanie...." .