Ja się uczyłam z tego: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=823
To jest instrukcja obrazkowa. Pierwszy raz zakończył sie powodzeniem A teraz to dla mnie pikus
Pamietaj tylko o dobrym nożu. Mi najlepiej pracuje sie wąskim nożem, typowo do filetowania. I koniecznie musi byc ostry. Mam cos podobnego jak na zdjęciu.
Dziękuje serdecznie i duża buźka o to właśnie mi chodziło
Ja się uczyłam z tego: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=823
To jest instrukcja obrazkowa. Pierwszy raz zakończył sie powodzeniem A teraz to dla mnie pikus
Pamietaj tylko o dobrym nożu. Mi najlepiej pracuje sie wąskim nożem, typowo do filetowania. I koniecznie musi byc ostry. Mam cos podobnego jak na zdjęciu.
Mam prośbę, czy ktoś z Was umie "luzować"kurczaka lub kaczkę tzn usunąć kości tak żeby nie naruszyć jego konstrukcji tą czynność wykonuje się przed faszerowaniem kurczaka lub robieniem rolady. Mam ochotę zrobić roladę ale za diabła nie wiem jak zabrać się do tego usuwania kości. Stąd moja prośba o instrukcje jak to zrobić.
Songuli najlepiej jak wejdziesz na you tube i zobaczysz naocznie jak to sie robi, albo w gogle wpisz "luzowanie...." .
Tak robie to często zaczynam od kuperka , nacinam tak zeby zostal w calosci , potem ostrym nozem oddzielam kosci dookoła, nacinając udka narazie zostawiamy je w spokoju, odcinamy piersi od chrząstki po skrzydełka a grzbiet az do zgięcia w korpusie kiedy mozna juz odciąć ten kawałek, Potem idziemy dalej zsuwając ostrożnie by nie porozrywać. Odcinamy skrzydełka w stawach i wtedy juz powinien wyjść korpus z szyjką . reszte pozostałych kostek luzujemy juz pojedynczo .. skrzydełka zawsze zostawiam w calosci, z udek wycinam pierwsze tak by zostala tylko jedna w pałce.
Mam prośbę, czy ktoś z Was umie "luzować"kurczaka lub kaczkę tzn usunąć kości tak żeby nie naruszyć jego konstrukcji tą czynność wykonuje się przed faszerowaniem kurczaka lub robieniem rolady. Mam ochotę zrobić roladę ale za diabła nie wiem jak zabrać się do tego usuwania kości. Stąd moja prośba o instrukcje jak to zrobić.
"luzowanie" kurczaka
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: "luzowanie" kurczaka
misia14
Odp: Odp: "luzowanie" kurczaka
Sonduli
Dziękuje serdecznie i duża buźka o to właśnie mi chodziło
Odp: "luzowanie" kurczaka
caroline1983
To jest instrukcja obrazkowa. Pierwszy raz zakończył sie powodzeniem A teraz to dla mnie pikus
Pamietaj tylko o dobrym nożu. Mi najlepiej pracuje sie wąskim nożem, typowo do filetowania. I koniecznie musi byc ostry. Mam cos podobnego jak na zdjęciu.
Odp: "luzowanie" kurczaka
andzia67
Songuli najlepiej jak wejdziesz na you tube i zobaczysz naocznie jak to sie robi, albo w gogle wpisz "luzowanie...." .
Odp: "luzowanie" kurczaka
luna19
oj niewiem czy jasno to napisalam
a potem to juz tylko nadzienie i zszycie ..
"luzowanie" kurczaka
Sonduli