Pikantny gulasz z karmazyna - komentarze

Filety opłukać i osuszyć. pokroić w grubą kostkę, skropić sokiem z cytryny i...

Cały przepis: Pikantny gulasz z karmazyna

Fasolka po bretońsku Babci Halinki - komentarze

Fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować w tej samej...

Cały przepis: Fasolka po bretońsku Babci Halinki

Klopsiki stanu Tabasco - komentarze

Zioła i szczypiorek opłukać pod zimną wodą, osuszyć i drobno posiekać. Papryczkę...

Cały przepis: Klopsiki stanu Tabasco

Jaja faszerowane - komentarze

Ugotowane na twardo jaja obrać ze skorupek, przepołowić wzdłuż i wyjąć żółtka....

Cały przepis: Jaja faszerowane

Wspomnienie z dzieciństwa - komentarze

Z podanych składników wyrobić szybko ciasto. Włożyc na około 1 godz do...

Cały przepis: Wspomnienie z dzieciństwa

Sufleciki z sardynek - komentarze

Sardynki obrać ze skórki, oczyścić, obciąć łebki, posiekać. Rozetrzeć...

Cały przepis: Sufleciki z sardynek

Mulligatawny - zupa z curry - komentarze

Z piersi kurczaka, cebuli i włoszczyzny ugotować bulion, dodając  kostkę...

Cały przepis: Mulligatawny - zupa z curry

Pikantne pączki z solonych sardynek - komentarze

Wymoczone przez kilka godzin sardynki umyć, oczyścić, odciąć łebki, przekrajać...

Cały przepis: Pikantne pączki z solonych sardynek

Holiszki, czyli gołąbki - komentarze

W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście,...

Cały przepis: Holiszki, czyli gołąbki

Nadzienie z kapusty - komentarze

Kapustę dusić w rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu przez 25 minut. Wymieszać z solą,...

Cały przepis: Nadzienie z kapusty